Благодаря много  :smile1:
Едно въпросче за ОКД 5: при положение, че фирмата е регистрирана на 4ти март и първият ни договор за извършена услуга е от 6ти март, кога най-късно трябва да подам ОКД-5 и закъсняла ли съм? И има ли начин да се подаде онлайн или трябва да ходя до ТД на НАП и до кое - по адреса на регистрация на фирмата или на СОЛ?
А ако полага личен труд? Все пак при положение, че няма други служители на фирмата, предполагам, че задължително поне единият съдружник трябва да полага и личен труд - това всъщност как се доказва?
Здравейте,

Имам следния въпрос и благодаря предварително за отговорите:
За новорегистрирано ООД с 2ма съдружници, и двамата от които регистрирани като Управители, има ли задължение за внасяне на осигурителни вноски (и ДДФЛ), при положение че:
•   Единият собственик е български гражданин, работещ отделно в друга фирма на трудов договор с осигуровки равняващи се на най-високия осигурителен праг
•   Другият собственик е гражданин на ЕС (Англия), непребиваващ в България (който също се осигурява на трудов договор в страната, в която пребивава - Гърция)
•   Дейността на фирмата се извършва само от съдружниците (управители) и няма други служители

Опитах да се консултирам с НАП и техният отговор беше, че трябва да подам декларация ОКД 5 и всеки месец да подавам декларации, без да внасям вноски, но не разбрах какви декларации и дали се дължи ДДФЛ.
Моля помогнете.